Reklama
 
Blog | Ivana Jirkova

Sýrie – pokus třetí

Prý „Zaměřte se na mír, ne na válčení“

Kdyby existoval Překladač z řeči současných diplomatů, zněl by „překlad Lavrova“ asi takto:

Rusko potřebuje čas, čas pro Asada, aby rychle, byť konvenčními zbraněmi, dodrtil povstalce. Rusko potřebuje udržet svůj zájem v Sýrii, a to se mu podaří jen s Asadem.

Reklama

Rusko si nepřeje, abyste vojensky zasahovali v Sýrii. Udělejme „mír“. Rusko si Sýrii hýčká a má s ní své plány. Rusko si nemůže dovolit, aby padl Asad, Rusko nemá čas vyjednávat s dalším, kdo přijde k moci, když to navíc vypadá, že by se otočil na druhou stranu.

Jaképak vydávání chemických zbraní. Bude vám stačit, že vám nějaký sklad ukážeme a že jej, dejme tomu, zamkneme a klíč – Klíč samozřejmě bude mít Rusko.-

Obama včera svému národu řekl:

„Víme, že odpovědný (za útok) je Asadův režim. Otázkou je teď zjistit, co jsou Spojené státy a mezinárodní společenství tváří v tvář tomuto zjištění připraveny dělat.“

A Překladač z jazyka Diplomatů suše překládá takto:

-Jak se Vám bude spát s vědomím, že Diktátoři mají chemické zbraně, že jsou schopni použít je kdykoliv a kdekoliv, hodí-li se to jejich plánům a posílí-li to jejich moc. Teď čekají za bukem, co se bude dít a ono se neděje dohromady nic.

Takže vy chcete, abychom nic nedělali? Jste unaveni? Myslíte, že se nás to netýká? Dobře. Budeme tedy čekat. Ať se také snaží mezinárodní společenství, ať vyloží své karty na stůl.

Když nezasáhneme teď, nejenom syrský Asad, ale další diktátoři, a že jich na světě je, posílí svou myšlenku, že užít chemické zbraně není problém. Chemické zbraně jako rychlé řešení. To se může vymstít hned zítra a oběti může být kdokoliv a pamatujte, že jsem vám to říkal-

I Amerika má své zájmy v oblasti i Amerika může hodně ztratit.

A kdo je nemá? Zájmy v oblasti, kde to bublá zemním plynem? Energetickým zdrojem 21.století!

Pravda, zemní plyn je i jinde, jenže jednak je ho v Sýrii opravdu hodně a jednak je tento plyn blízko, ale vážně velmi blízko novým nalezištím kypersko-amerických a izraelsko-amerických společností, které jej tady nedávno objevily v pobřežních vodách. Nová naleziště „hrozí“ nezávislostí Izraele, Kypru, USA a dalších zemí na zemním plynu ostatních „Dodavatelů“ jako je Rusko, Irán…

Drtivá většina zemí světa především myslí na svoji energetiku. To se rovná: Na svoji budoucnost, na svou existenci. Státy, které musí energii nakupovat, udělají všechno, ano všechno, aby si energii pro sebe zajistily. Lidí na planetě, kteří dokáží žít celý život bez „SWITCH ON“, je minimum.

A není se čemu divit, že státy, které naleziště zemního plynu vlastní, začínají přemýšlet nejen o tučném zisku, ale o ovládání těch, „co nemají, ale potřebují“.

Jeden z pilířů, na které je založen nový Blok kolem Iránu, je právě Ovládání energetických zdrojů. A jsou tu ovšem i další země, které by se rády chopily nadvlády a znovu se staly velmocí.  

A všichni lidé by si měli uvědomit, že tady se nabízí obrovská moc jménem: „SWITH OFF“.

Mohou ji získat země, které žijí v 19.století a mohou ji získat diktátoři, kteří se překulili do 21.století a veleúspěšně dobývají pochroumaný svět pomocí starých praktik.